Get Adobe Flash player

Hírek

A Rétsági Egészségfejlesztési Iroda  2014. június 21-én Nézsán a Reviczky Kastély Parkban állította fel szűrősátrait, ahol a látogatók a szűrés során testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint- és ultrahangos csontsűrűség mérés történt. A különböző rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen, valamint a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmának meghatározását biztosító vizsgálaton is részt vehettek.TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében megvalósuló rendezvénysorozat nézsai állomására nem csak a helyi, hanem a környékbeli lakosokat is vártuk, hogy az ingyenes szűrővizsgálatokon részt vegyenek. Összesen 135 regisztrált ember vett részt a különböző vizsgálatokon, melyek közül a csontsűrűség-vizsgálat volt az egyik legnépszerűbb. 

Bővebben...

Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében sokrétű, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztek a helyszínen megjelent helyi és környékbeli lakosokon.Összesen 123 személy vett részt a sátorban felállított szűrőpont vizsgálatain, ahol a szűrés során testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint- és ultrahangos csontsűrűség mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen és a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmának meghatározásán is részt vehettek. 

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében most Horpácsra látogattunk. A 2014. május 30-án megrendezett programon 39 látogató vett részt.Az egészségfejlesztési előadások mellett a látogatóknak lehetőségük volt részt venni különböző vizsgálatokon. A szűrőállomáson testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek. 

Bővebben...

A Rétsági Egészségfejlesztési Iroda  a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében 2014. október 04-én Bánkon állította fel a szűrőállomásokat, ahol a látogatók a szűrés során testsúly, testmagasság és haskörfogat mérésen, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározáson, vérnyomás-, vércukorszint- és ultrahangos csontsűrűség mérésen vehettek részt. A különböző rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen, valamint a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmának meghatározását biztosító vizsgálaton is részt vehettek.

 

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében Tolmácsra is ellátogattunk, itt 33 fő részvételével rendeztük meg szűrőnapunkat.A szűrővizsgálatokon testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek. 

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében a legkisebb településekre is ellátogatunk, hogy ne legyen egyetlen olyan beteg sem, akinek nem lesz lehetősége részt vennie a vizsgálatokon. 2014. május 09-én Tereskére látogattunk el, ahol a 30 résztvevőből 24 betegen végeztünk szűrővizsgálatokat. Emellett a tanácsadásokon és az egészségfejlesztési előadásokon a megjelentek több témában hallgathatták meg a szakértőket, és tehették fel nekik kérdéseiket.A szűrőállomáson testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek.

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében Szentére is ellátogattunk, itt 32 fő részvételével rendeztük meg szűrőnapunkat.A szűrővizsgálatokon testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek. 

Bővebben...

Akik nem jutottak el az egészségnapokra, azok a kisebb szűrőnapokon is találkozhatnak az EFI munkatársaival. A nagy rendezvények mellett tovább látogatjuk a környező kistelepüléseket, 2014. május 16-án Szátokra látogattunk.A programon 37 látogató vett részt. Az egészségfejlesztési előadások mellett a látogatóknak lehetőségük volt részt venni különböző vizsgálatokon. A szűrőállomáson testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek. 

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében Romhányba látogattunk, ahol 122 ember vett részt az Egészségnapunk során megszervezett szűrőprogramokon és szaktanácsadásokon.Ingyenes járatunkat most is sok környékbeli lakos vette igénybe, hogy a rendezvény helyszínére jusson.

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében 2014-ben mind a lakosok, mind a szakemberek eddig is rengeteget tettek a térségben élők egészségének fejlesztéséért. A programsorozat keretében május 23-án Pusztaberkibe látogattunk, ahol 36 résztvevő számára tartottunk egészségmegőrző előadásokat és végeztük szűrővizsgálatokat.A szűrőállomáson testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek. 

Bővebben...

2014.06.01-én, vasárnap Nógrádra látogatott az Egészségnap, mely a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében valósulhatott meg.A Nógrádi Várjátékokkal egybekötött rendezvényen állapotfelmérő-, szűrő-, és tanácsadó szolgáltatással vártuk a résztvevőket, akik az egészségügyi szűrősátorban az alábbi ingyenes szűréseken vehettek részt:Testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint- és ultrahangos csontsűrűség mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen és a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmának meghatározásán is részt vehettek. 

Bővebben...

Szerencsére sok környékbeli lakos eljutott a Nőtincsen rendezett egészségnapunkra, ahol összesen 86 látogató vehetett részt a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében megvalósuló egészségmegőrző programon. A rendezvénysorozat résztvevői ingyen vehettek részt az állapotfelmérő-, szűrő-, és tanácsadó szolgáltatásokon. A szűrés során testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint- és ultrahangos csontsűrűség mérés történt. A különböző rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen, valamint a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmának meghatározását biztosító vizsgálaton is részt vehettek. Az eredményeket minden látogatónak kliens könyvecskéjébe rögzítettük, és jeleztük azt is, ha további vizsgálatok tűnnek szükségesnek. Emellett a szűréseken részt vett regisztrált látogatók ajándék pólót is átvehettek. 

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében szeptember 09-én Nagyorosziba érkezett az Egészségfejlesztési Iroda szűrősátra. A rendezvényen 88 ember vett részt, akik a változatos szűrővizsgálatok mellett szaktanácsadást is kaptak az iroda dolgozóitól.A szűrés során testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint- és ultrahangos csontsűrűség mérés történt. A különböző rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen, valamint a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmának meghatározását biztosító vizsgálaton is részt vehettek. 

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében természetesen az Egészségfejlesztési Iroda a kisebb településekre is figyelmet fordít. 2014. április 25-én Kisecsetre látogattunk el, ahol a szűrőállomáson testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek.A tanácsadásokon és az egészségfejlesztési előadásokon megjelentek több témában hallgathatták meg a szakértőket, és tehették fel nekik kérdéseiket. 

Bővebben...

Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében sokrétű, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztek a helyszínen megjelent helyi és környékbeli lakosokon.A felállított szűrőpontokon testsúly, testmagasság és haskörfogat mérés, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározás, vérnyomás-, vércukorszint- és ultrahangos csontsűrűség mérés történt. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen és a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmának meghatározásán is részt vehettek.

Bővebben...

A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „EFI kialakítása a Rétsági Kistérségben” című pályázat keretében 2014. november 07-én Kétbodonyba látogattunk. Az egészségügyi dolgozók a rendezvényekre kilátogató lakosok egészségi állapotát mérték fel, majd ezt követően a résztvevők egészség megőrzési előadásokon vehettek részt.A 38 látogatónak lehetősége volt a szűrőállomáson testsúly, testmagasság és haskörfogat mérésen, testzsírszázalék- és testtömegindex meghatározáson, vérnyomás-, vércukorszint mérésen részt vennie. A rizikócsoportba tartozók koleszterinszint- és trigliceridszint mérésen is részt vehettek. 

Bővebben...

2014. június 14-én reggel 10 órától másnap hajnalig tartottak a Rétsági Egészségfejlesztési Iroda és a Tornacsarnokot a Falunak Alapítvány által az egészség, a sport, a kultúra jegyében szervezett programjai. A program résztvevői reggel 10 órakor közös tornával indították a napot, majd az EFI szűrősátrai nyitották meg kapuikat, ahol a szendehelyi és a környező települések lakói vehettek részt a meghirdetett állapotfelméréseken, szűréseken, vizsgálatokon, tanácsadásokon, előadásokon. A TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0001 kódszámú „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségben” című pályázat keretében megvalósuló rendezvénysorozat szendehelyi állomásán 101 fő egészségi állapotát mérték fel az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai.

Bővebben...

A Rétsági Egészségfejlesztési Iroda nagy sikerrel zárta az első egészségnapját, mely 2014. május 1-én került megrendezésre Rétságon, a Hunyadi ligetben. 

Bővebben...

Elindítottuk a szaktanácsadásainkat, mindenkit szerettel várunk. 

Bővebben itt és itt. 

A rétsági ünnepélyes EFI átadó rendezvényt 2013. december 4-én Bánkon, a kistérség polgármesterei és együttműködő háziorvosai számára tartott szakmai felkészítő rendezvény követte. Bugarszki Miklós projektmenedzser vezetésével a települések vezetői és háziorvosai szakmai szempontok szerint ismerhették meg az átfogó, a lakosság egészségi állapotát elsődlegesen felmérő szakmai kérdőívek tartalmát, a kérdőívek helyes kitöltési és feldolgozási metódusait.

Képek itt.

Bővebben...

Több mint két év előkészítés és hosszú várakozás után, 2013. november 28-án átadásra került a Rétsági Kistérség Egészségfejlesztési Irodája, melynek a Rétsági Járóbeteg-szakellátó Központ ad otthont. A Rétsági Kistérségi Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft. TÁMOP 6.1.2-11/3 program keretében 115 millió forintot nyert el egészségfejlesztési programok megvalósítására.

Képek itt és itt.

Bővebben...